Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незабравимите

Жо Дасен - А toi

Днес в рубриката "Незабравимите" по Радио София ще слушаме Жо Дасен - роден и израсъл в Ню Йорк, завършил в Швейцария и Франция, син на известния режисьор Жул Дасен и цигуларка, възпитаничка на Джулиард Скул.

Жо Дасен е една от ярките емблеми на френската музика, но интересното е, че някои от  'най-френските' му песни са написани от италианец - Тото Кутуньо. Животът и кариерата на харизматичния певец са низ от парадокси. Отива си млад от този свят, едва на 41 и определено има статут на "незабравим".

Днес ще го слушаме с песен от албума "Люксембургската градина" от 1976 - албум, който бележи неговото "голямо завръщане". Изключително успешен - и във Франция, и в Южна Америка, която буквално "полудява" по Жо Дасен.

Това е годината, в която иначе изключително дискретният по отношение на личния си живот певец обявява в интервю, че възнамерява да се ожени за Кристин Делво.

А междувременно слушателите определят за свой "фаворит" от албума песентa А toi - ето я!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.