Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Срив в компютърната система спря влаковете по железопътната линия Париж-Бордо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди пътници прекараха нощта във вагоните на влаковете по железопътната линия Париж-Бордо заради срив в компютърната система.

"Малка пауза от 3 часа и половина", пишат днес в социалните мрежи някои от засегнатите 7000 пътници от снощната авария по жп линията Париж-Бордо. Движението беше спряно в двете посоки, блокирайки 15 високоскоростни влака. Причината е срив в системата за сигнализация. "Наложи се да използваме ръчни инсталации, с които не може да се контролира толкова интензивен трафик", обясни говорител на френската жп компания. Два влака са били отменени, останалите са достигнали крайната си цел с 3-4 часа закъснение. Блокираните пътници са получили храна и вода, но се оплакват от недостатъчно информация.

Отстраняването на повредата отне няколко часа, едва днес преди обед трафикът възвърна нормалния си ритъм.

Инцидентът внесе допълнително напрежение във френския жп транспорт, който тези дни е засегнат и от стачка на железничарите срещу реформата на кодекса на труда.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44