Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 2 и 2,50 лева за килограм е цената, с която започна изкупуването на ранните сортове череши в Кюстендилско

Череши
Снимка: Радио Стара Загора

Между 2 и 2,50 лева за килограм, е цената, с която започна изкупуването на ранните сортове череши в Кюстендилско.
Производителите я определиха като рекордно висока цена, тъй като през последните години изкупуването започваше от нива 50,60 стотинки за килограм. 
Една от причините за цената тази година е слабата реколта и студеното време, което доведе до измръзването на около 95% от насажденията.
Прогнозите са за добив от около 1 500 хил. тона от 18 хил. декара в региона. Ранните череши се изкупуват от търговци за прясна консумация - на пазара в столицата ги предлагат по 5-6 лева за килограм. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44