Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местна инициативна група в Попово разработи стратегия за икономическо развитие на региона

Попово

Местна инициативна група в Попово разработи стратегия за стимулиране на икономическото развитие на региона. Тя е на обща стойност от 1 милион и 500 хиляди евро. 

Според ръководителя на проекта инженер Магдалена Радева, новата инвестиция ще допринесе за значително подобряване на качеството на живот във всички населени места в Община Попово:

Ние реализирахме множество информационни кампании, информационни срещи и публични обсъждания на проекта на стратегия, за да се обединим около визията за развитие на територията на "Местната инициативна група - Попово", а именно да се стимулира местното икономическо развитие така, че територията да стане балансирана и устойчива, като си поставяме три цели, да подобрим конкурентноспособността на земеделските стопанства, да развиваме неземеделски дейности и да подпомагаме създаването на заетост, както и да се повиши инвестиционната атрактивност на територията чрез подобряване на публичната инфраструктура.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44