Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът постанови условни присъди на мигрантите, преминали нелегално от Гърция в събота

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Съдът в Петрич постанови условни присъди на пълнолетните граждани от Сирия и Ирак, които преди три дни нелегално  преминаха границата от Гърция към България.  Всички се признаха за виновни и сключиха споразумение с прокуратурата. Съдът ги осъди и да заплатят глоба по сто лева. Предстои  мигратните, както и децата в групата, да бъдат екстрадирани в Гърция.

В неделя бяха върнати 57 афганистанци, които бяха открити и задържани след проверка на товарен влак,  влязъл в страната ни в събота по обед.  Заради  първият масов случай на нелегално  влизане на бежанци от Гърция вчера премиерът Бойко Борисов свика спешно съвещание в Благоевград, на което участваха вътрешният министър Румяна Бъчварова и директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов. Близо 70 военни бяха изпратени в помощ на граничните полицаи  на Кулата за охрана на държавната ни граница.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44