Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Стаматов: Условието на задачата по математика на националното външно оценяване след 7-и клас не е сгрешено

Снимка: БГНЕС

Условието на задачата по математика на националното външно оценяване след 7-и клас не е сгрешено, беше категоричен заместник-министърът на образованието Диян Стаматов..
За предстоящия Национален учителски събор, който ще се проведе в средата на месец юни, са предвидени около 100 000 лева, каза Диян Стаматов и уточни, че парите са предвидени за наем на зала "Армеец", озвучаване на събитието и покани, като не са отделени средства за нощувки и командировки. Той коментира още, че от 2 145 директори на училища в страната, за 153 места са обявени конкурси, тъй като там работят директори, които са в пенсионна възраст, като някои от тях са я навършили преди 5-6 години. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44