Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП прогнозира предсрочен парламентарен вот в края на годината

БСП в Благоевград
Снимка: БГНЕС

БСП прогнозира предсрочни парламентарни избори в края на тази или началото на идната година и разкритикува правителството за неадекватната реакция на заплахата от бежански натиск на българо-гръцката граница. 

Зад шумната пиар акция по залавянето на бежанците премиерът е скрил истинския проблем по южната ни граница, категорична бе Илияна Йотова, която освен евродепутат е и член на Оперативното бюро на БСП.

Аз не мога да си представя, че един сериозен министър-председател и едно сериозно правителство ще реагират по начина, по който реагира онзи ден на границата с Гърция за "най-бързата реадмисия". Още повече, че нашата информация сочи, че изобщо не става въпрос за заблуда на граждани-бежанци, които са искали да минат в Македония, а видите ли, са прескочили в България. Става въпрос за организирани канали, за организирана престъпност, с които правителство очевидно на този етап трудно се справя.

Общинските структури на  БСП започват анализ на състоянието и проблемите на местното самоуправление. Целта е да се върнат авторитета на партията на местно ниво, а проблемите на общините да станат част от Националния алтернативен план за България, който трябва да бъде готов до края на годината. Костадин Паскалев даде конкретен пример за Благоевград:

За санирането - страхотни сме. Ние сме на първо място, само че тук стои един въпрос: защо цената в Благоевград е с 40% по-висока от другите области на страната. И как се случва това, на какви цени се взимат поръчките, какво е качеството на изпълнението, как се случва?

Организационното укрепване на БСП и всичките й структури по места е основната цел на партията преди президентския вот и предизвикването на предсрочни парламентарни избори, които най-вероятно ще са в началото на идната година, заяви Корнелия Нинова след първото изнесено заседание на Оперативното бюро на БСП в Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44