Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път наградите "Давид на Донатело" напускат пределите на Италия

В София се провежда “1-ви Фестивал на италианското кино в България". Той беше открит на 31 май и ще продължи до 6 юни. Фестивалът се осъществява от Италианската търговска камара в България, Културната асоциация “Тицианo”, съвместно с Италианската академия за филмово изкуство – Награди “Давид на Донатело” и в сътрудничество с Министерството на културата на Република България, Министерството на културното наследство и дейности и на туризма на Република Италия, Посолството на Италия в София, Италианският културен институт в София, с подкрепата на Столичната община.

Инициативата е в подкрепа на титлата „София – творчески град на киното" на ЮНЕСКО.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на стажант-репортера Аспарух Георгиев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44