Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Борисов и Ивелина Василева откриха новата ВиК мрежа на Горна Оряховица

Снимка: Катя Чорова

Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към екоминистерството ще инвестира над 61 милион лева за екологични проекти през годината, съобщи в Горна Оряховица министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Заедно с премиера Бойко Борисов тя беше в града за откриването на нова канализационна мрежа.

Новата канализация в Горна Оряховица, която е финансирана с над 1 милион лева от ПУДООС, обхваща седем улици с 300 домакинства, каза министър Ивелина Василева и допълни: 

Само в област Велико Търново близо 6,5 милиона през последните две години са инвестирани в ПУДООС. По оперативна програма "Околна среда" проектите, които бяха приключени във Великотърновска област през миналата година, възлизат на 131 милиона лева.

Докато вървеше откриването на обекта, министър-председателят Бойко Борисов разговаряше с граждани. 87-годишна жена му се оплака от ниската си пенсия:

Моля Ви, оправете пенсиите! Нека минималните да станат поне 200-250 лева, помоли пенсионерка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44