Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежка катастрофа край Мъглиж отне живота на двама, петима са с опасност за живота

Шофьорът, предизвикал катастрофата, е бил неправоспособен водач

Снимка: БГНЕС
Двама души загинаха на място, а петима са тежко ранени и с опасност за живота след катастрофа тази нощ на пътя София – Бургас, в участъка при град Мъглиж. И двете коли са били пълни с пътници, ударът между тях е бил челен. Шофьорът, предизвикал катастрофата, е бил неправоспособен водач. Той е един от двамата загинали на място.
Ударът е станал на изхода на бензиностанция край Мъглиж между два леки автомобила – „Опел Вектра“, който се движел по главния път София – Бургас и „Фосксваген Голф“, който правел маневра „обратен завой“ на излизане от бензиностанцията и отнел предимството на другия водач. При челния удар неправоспособният шофьор на "Фолксваген"-а от казанлъшкото село Хаджидимитрово е загинал на място, заедно с друг 26-годишен мъж от селото, който пътувал в колата. 

Петимата тежко ранени – на възраст от 16 до 24 години, тази нощ бяха настанени в университетската болница в Стара Загора с опасност за живота. По-късно трима от тях, единият в кома, са транспортирани в Пловдив. Двамата ще бъдат приети в лицево-челюстна хирургия, третият ще бъде подложен на сърдечна операция.

Четвъртият пострадал ще бъде опериран в Стара Загора, другият – със счупен таз, остава в отделението по ортопедия, съобщи за „Хоризонт“ доктор Живко Желязков – заместник- директор на Университетската болница.

Друг участник в инцидента е бил прегледан на място и освободен.

По случая е образувано досъдебно производство.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44