Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарната група на БДЦ се разпадна

Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на Българския демократичен център се разпадна.

Петима от депутатите на групата, които са членове на Народен съюз, подадоха заявления за напускане и така броят на останалите е девет. За да има парламентарна група са необходими 10 народни представители. Светлин Танчев съобщи новината, след като в пленарната зала беше гласувано изваждане от комисии на хората от "Народен съюз" и поставяне на тяхно място депутати от БДЦ на Красимира Ковачка

Румен Йончев упрекна хората на Ковачка, че се причисляват все повече към управляващите, съдейки по гласуванията им в пленарна зала и даже каза, че очаква в скоро време госпожа Ковачка да иска да има и министър в кабинета на "Борисов 2". Според Румен Йончев, катализатор да се стигне до днешното разпадане на парламентарната група е и фактът, че "Народен съюз" провели няколко политически разговора с АБВ, а в понеделник създаде с тях общ парламентарен съюз.

Напусналите депутати обявиха, че ще предложат промяна в парламентарния правилник, така че да е възможно независимите депутати да образуват парламентарна група. Така групата на независимите народни представители в парламента става огромна, а тези, които напуснаха днес и останалите от БДЦ, които вече не могат да имат група, нямат право да участват в парламентарни комисии, както и Явор Хайтов трябва да освободи поста заместник-председател на Народното събрание.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44