Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицейските инспектори в Шуменска област с добра практика за защита на уязвимите възрастни хора

Вътрешният министър Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР Георги Костов са в Шумен за участие в работна среща по превенция на престъпността. В срещата участваха представители на областните управи, местните власти, полицията и прокуратурата от Шумен, Варна, Добрич и Търговище. 

Министър Бъчварова посочи като добър пример работата на полицейските инспектори от Шуменска област в малките населени места.

Може в рамките на правомощията на институциите да се засилят действията, да има контрол по тяхното изпълнение, да има работа с местната общност. Аз в справката, която прочетох за областта, виждам доста добри практики, които можем да препоръчаме на колегите в други райони. Списъци, които са със самотно живеещи хора, актуализирането им, това е много важно, защото самотно живеещите възрастни хора в момента са най-застрашени от проявите на битовата престъпност.

Полицейските инспектори от Шуменска област от години са направили и актуализират списъци с уязвимите групи хора. Целта е на възрастните, болни и самотни хора при нужда да бъде оказвана бърза и адекватна помощ и закрила. Пред журналисти министър Бъчварова цитира данни от неправителствени организации, според които делът на контрабандните цигари в България в момента е намалял тройно спрямо 2014 година. Мащабните полицейски акции под надзор на прокуратурата срещу организирани престъпни групи в цялата страна ще продължат, бе категоричен главен комисар Георги Костов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44