Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възстановено е преминаването на товарни автомобили през граничните пунктове на страната

Има километрични опашки от чакащи товарни автомобили

Снимка: БГНЕС

Всички гранични пунктове в страната вече работят в обичаен режим. Това съобщиха за "Хоризонт" от пресцентъра на Гранична полиция. Възстановена е системата на работа в пълен обем.

Заради възникнал технически проблем в една от системите от 04:00 часа сутринта беше затруднено придвижването на превозни средства на всички гранични пунктове без „Дунав мост“.

Преустановено беше преминаването на товарни автомобили през граничните пунктове с Гърция и с Турция и се наложи ТИР-овете да изчакат възстановяването на нормалното функциониране на системата.

По обяд на граничния пункт "Капитан Андреево" се бе образувала 4-километрова опашка от товарни автомобили заради сриа в системата. По-тежка обаче бе ситуацията на "Капъкуле", където движението е по-интензивно и чакащите автомобили да преминат в България бяха образували 10-километрова колона.

Малко след 12 часа беше възстановено пропускането на тежкотоварните камиони през граничните с Гърция пунктове. На граничен пункт "Кулата", където трафикът е най-натоварен има образували се колони от тирове и в двете посоки.

Преминаването на леки автомобили, автобуси и микробуси близо девет часа се извършваше при облекчен режим на проверка и ръчна обработка на документите.

Очаква се в късния следобед колоната от тирове да намалее.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44