Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София

| обновено на 04.06.16 в 15:35
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов определи като справедливо повишаването на цената на билетите за градския транспорт в София:

Всяка година над 90 милиона отиват само за градския транспорт - дотации от държавата. Другите хора, в другите градове на България, заслужават ли от общия бюджет да се дават тези пари, за да има метро, за да има най-нови модели тролеи, трамваи...

Премиерът дойде да подкрепи почитателите на определена марка коли в България, които ще се опитат да поставят световен рекорд на "Гинес" за най-дълъг парад от автомобили. Министър-председателят направи това на новооткритата северна скоростна тангента на Околовръстния път в София:

Рекорд за“Гинес“, със съдии.... Това страшно ме учудва. Разбира се, някои ще са против и трябва да намерите начин да им се извините за задръстванията, но не съм вярвал, че може от 6:00 часа да се редят хиляди коли, за да участват в рекорда на „Гинес“. Не знам как може да го организира някой.

Премиерът Борисов подкрепи и инициативите за почистване на градовете и парковете в навечерието на Световния ден на околната среда 5 юни.

И е видно, че градовете станаха в пъти, пъти по-чисти. И на днешния празник, ето снимайте и завода за боклука в София, защото само преди няколко години, това, което събираха софиянци, отиваше в деретата. А сега имаме най-хубавия завод в Европа. И така, както тук беше едно голо поле, така им направихме Северната тангента - ето виждате, какво прекрасно съоръжение.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44