Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен започна вторият Национален фестивал "Любимото ми хорце"

Снимка: Анелия Кръндева

В Плевен започна вторият Национален фестивал "Любимото ми хорце". За участие в него са допуснати 20 състава от  различните фолклорни области на страната, съобщи  Джейлян Демирев, ръководител на клуб "Северняците" и  домакин на събитието.

От 5 до 65-годишни са танцьорите, които ще покажат автентични хора без хореографска обработка от северняшкия фолклор, от Добруджа, шопско и Тракия. Любителите на народни хора са от цялата страна. Фестивалът няма конкурсен характер. За първи път е отделено специално внимание на децата, които ще имат самостоятелно участие. След изпълненията в  парка Кайлъка, танцьорите ще се хванат на общо хоро на площада в Плевен. Още от Дейлян Демирев:

Всички граждани нека да заповядат - няма да съжаляват. Гарантирам един чудесен фолклорен празник. Над 1000 човека на площада, ще танцуват всички. Ще се започне с право северняшко хоро традиционно. Ние сме домакините, с това хоро ще започнем

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44