Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синя зона с около 100 места за паркиране се въвежда в центъра на Сапарева баня

Снимка: Венета Николова

Синя зона с около 100 места за паркиране и престой на моторни превозни средства се въвежда в центъра на Сапарева баня.
Предвижда се да има 4 платени паркинга: на улиците „Гюрица", „Пчела", „Здравец" и „Гейзера". Ще има „синя зона" и по 2 улици - „Паничище" и „Славяни", с работно време от 8 до 18 часа. Таксата за паркиране ще е 1 лв. за 2 часа, 2 лева за 4 часа , за цял ден 5 лв. За местата за кратковременно паркиране ще се заплаща по 1 лв. на час. От влизането в сила на зоната се предвижда и поставянето на скоби за нарушителите. Общината ще закупи и „паяк", стана ясно на заседанието. 
Въвеждането на зоната трябва да облекчи движението и да ограничи максимално нерегламентираното паркиране, обоснова въвеждането на мярката кметът на курорта Калин Гелев. Паркирането в Сапарева баня е сериозен проблем, особено в летния сезон. В града целогодишно работят и имат клиенти 8 открити и 4 покрити басейна. Посетителите които дневно в разгара на летния сезон достигат 10 хиляди и са от цялата страна, паркират колите си наблизо до комплесите, често пъти в нарушение на правилата и организацията на движеинето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44