Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Италия гласуват за местна власт

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия днес се провеждат  избори за местна власт. На вот са призовани над 13 милиона италианци. Гласуването е от 7 до 23 часа местно време и засяга 1342 общини. Ще бъдат избрани кметовете на 25 големи градовеq сред които Рим, Торино, Милано, Болоня, Неапол и други, които са центрове на провинции в различните области. В най-много  - 239 общини ще се гласува в област Ломбардия. 

Съобразно законите, Комисията „Антимафия” към парламента разгледа кандидатурите на над 3200 души, като само 2220 са за Рим. Тя оповести списък от 14 души без право на участие в изборите, като всички са от гражданските листи. Те, според комисията, са удобно средство  за инфилтрация на мафиите в местната власт. 

На изборите място отдели и големият спортен ежедневник „Гадзета дело спорт”. Той обясни на читателите си, че вотът не би повлиял на правителството на Матео Ренци дори демократите да се окажат губещи. Смята се, че в Рим ще има балотаж, който по програма е на 19-ти юни. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44