Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен отвори врати обновеният център за социална рехабилитация

В Плевен отвори врати обновеният център за социална рехабилитация и интеграция  за деца с увреждания. 63 деца на възраст от 3 до 18 години ползват услугите на педагози, логопеди и терапевти. Директорът Габриела Аспарухова настоява  Агенцията за социално подпомагане  да увеличи капацитета  на центъра, за да бъдат приети всички желаещи от листата на чакащи деца. 
Центърът вече се намира в реновирана по проект "Красива България" сграда. Сега ползват 260 квадрата, в които са обособени 5 кабинета и 3 зали, място за почивка и арт-терапевтичен кът. Децата посещават и други институции - детски градини, училища и идват тук почасово. За услугите и намеренията разказва Габриела Аспарухова:

Рехабилитаторите предоставят боба-терапия, укрепване на мускулатура. Педагозите имат занимания, групови дейности. Една от терапиите, които ще правим е хипо-терапия т.е. конна езда. Получихме малко финансиране от фондация "Помощ за благотворителността в България", които заплащат транспорта. А конната база ни посреща безплатно, доброволно, а хората са с отворени сърца в Село Рибен



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44