Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хилари Клинтън побеждава на партийните събрания на Вирджинските острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън побеждава на партийните събрания на Демократическата партия на американските Вирджински острови, съобщи ТАСС. С 1308 гласа срещу едва 186 за съперника ѝ Бърни Сандърс,  Клинтън добавя към актива се шестима делегати и почти си осигурява номинацията на демократите. От окончателна победа я делят по-малко от 70 гласа. Очаква се този въпрос да се реши във вторник, когато ще се са първичните избори на партията в Калифорния и още пет американски щата.

Преднината дава възможност на Клинтън да се съсредоточи върху борбата с Доналд Тръмп, който вече си осигури подкрепата на мнозинството републиканци на конгреса им идния месец в Кливлънд.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44