Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 60 трудови злополуки са регистрирани в Сливенско през 2015 г.

Снимка: Радио Видин

63 злополуки на работното място са регистрирани в област Сливен през 2015 година. 61 от злополуките по време на изпълнение на служебни задължения в Сливенска област са признати за трудови, съобщи директорът на Инспекция по труда Ирена Иванова. 50 от тях са станали на самото работно място - по време и по повод на извършваната работа. Две са трудовите злополуки със смъртен изход, при катастрофа. До момента няма пострадали с определена инвалидност от ТЕЛК.

Подхлъзвания, спъвания и падания са най-честа причина за злополуките във всички сектори - от промишлеността до работата в офиси. Голяма част са заради непочистени през зимата улици или инфраструктурни нередности.

Има слабо намаление на трудовите злополуки, в сравнение с предходната година, когато те са 66. Изненадващо, най-голям дял в трудовите злополуки има сферата на държавното управление - 11, следват ги злополуките при производството на текстил и облекло, които са 10. В образованието трудовите злополуки са 7, по 5 са станали в сферата на търговията, здравеопазването и производството на хранителни продукти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44