Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вълната от стачки усложнява ситуацията във Франция, която е засегната от наводнения

Манюел Валс призова работниците да сложат край на протестите

Манюел Валс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

След най-тежките от десетилетия наводнения за френската столица, най-сетне са налице признаци, че нивото на река Сена се стабилизира и бавно започва да намалява. Властите обаче не очакват нивата да се върнат към нормалните стойности поне още една седмица. Четирима души станаха жертва на наводненията в страната, а хиляди са били принудени да напуснат домовете си.

Вълната от стачки също усложнява ситуацията. По-рано френският премиер Манюел Валс призова работниците да сложат край на протестите:  Да се наказват потребителите на транспортните услуги, които трябва да понасят това лошо време, наводненията, е неприемливо и моля всички да поемат отговорност и да се спре това движение възможно най-скоро, каза Валс.

Предградието Вилньов-Сен-Жорж, южно от френската столица, остава един от най-пострадалите райони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44