Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

70 имигранти са се опитали да влязат нелегално от Гърция към България в района на ГКПП "Илинден - Ексохи"

| обновено на 06.06.16 в 12:24
Снимка: БГНЕС

Седемдесет имигранти от Афганистан са се опитали да влязат нелегално от Гърция към България в района на ГКПП "Илинден - Ексохи". Групата е била забелязана от наш патрул, преди да премине граничната линия. Веднага е подаден сигнал до гръцките гранични власти, които са върнали имигрантите. Предполага се, че те са били настанени в един от центровете в района на Кавала и Драма. В групата е имало над 20 деца.

Това е вторият масов опит за нелегално влизане в страната ни на имигранти, които след затварянето на Балканския път през Македония се опитват да стигнат до Западна Европа през България. В края на май близо 100 иракчани, сирийци и афганистанци бяха заловени на наша територия в района на ГКПП "Кулата".

Във Видин трима души са арестувани за транспортиране на 10 мигранти. Това е станало, след като полицаи са открили хората в къща на двама от задържаните във видинското село Новоселци. Тримата българи са задържани за 24 часа, образувано е досъдебно производство по случая.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44