Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжната прокуратура в Пазарджик няма сигнал, че Иван Евстатиев е опитал да се самоубие

Снимка: БГНЕС

В Окръжната прокуратура Пазарджик не е получен сигнал, че бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е направил опит да се самоубие, каза за "Хоризонт" говорителят Димитрия Ганчева. В събота той е бил открит паднал до леглото в затворническата си килия с фрактура на челото.

Информацията, че Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие върху 16-годишна ученичка, е направил опит да се самоубие в затвора съобщи адвокатът му Ташкена Колчева. След като Пловдивският окръжен съд окончателно остави без уважение молбата за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража", Евстатиев е изпаднал в депресия и е отказал да се храни. В събота той е бил открит паднал до леглото. Предполага се, че е припаднал от глад и се е наранил. Върху пода са открити следи от кръв. В момента Иван Евстатиев е пазарджишката болница и състоянието му е стабилно, каза директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев

Има рани на челото, има фрактури на максиларния синус и малко въздух в подкожието на челото, но състоянието му е добро. Общото му състояние е без промяна. Контактен, адекватен, без загуба на съзнание, в добро състояние. Два, три дена ще остане, ще му се направи контролен скенер и ако всичко е наред, ще бъде изписан.

От прокуратурата са категорични, че инцидентът няма да повлияе на досъдебното разследване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44