Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 44 литра на квадратен метър дъжд се изля над Стара Загора

Пороите свлякоха късове асфалт в Стара Загора
Снимка: БТА

Два пъти през няколко часа в понеделник след обяд  в Стара Загора паднаха проливни дъждове и отнесоха улици в ромския квартал Лозенец. Улиците в курорта "Старозагорски минарални бани" побеляха от изсипалата се градушка.

Над 44 литра на квадратен метър дъжд се изля над Стара Загора в следобедните часове. Още след първия в района на Университетската болница пороят свлече късове асфалт в ромския квартал Лозенец, а след втория порой, са пропаднали седем улици там, асфалтирани преди повече от 20 години и поддържани само с кърпежи, съобщи за "Хоризонт" кметът на града Живко Тодоров.

По думите му щетите в града са значителни. Комисия, назначена от него ще ги оценява, а след това ще бъде изпратен доклад до министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която ръководи Междуведомствената комисия за бедствия и аварии.

Изградената само преди година нова канализационна система в центъра на града, не пое в пълен обем водите от пороя, защото била изградена на базата на средните количества валежи за града, които днес са надминати значително, твърди градоначалникът на Стара Загора.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44