Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намушкаха с нож началника на сектора за борба с организираната престъпност в РДВР-Силистра

| обновено на 07.06.16 в 18:43
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин пред сградата на полицията е бил намушкан с нож началникът на сектора за борба с организираната престъпност в Регионалната дирекция на МВР в Силистра  Илиян Великов. Той е с разкъсно-контузни рани от нож и охлузвания по тялото, като след като е бил прегледан, е бил пуснат от болницата за домашно лечение.

Инцидентът е станал в 9 часа и 20 минути тази сутрин пред сградата на РДВР-Силистра. Очевидци разказват, че около 9:30 ч. сутринта Великов се опитал да разтърве двама мъже, които се карали за колело в градинката до входа на Областната дирекция. Единият извадил нож и нанесъл удари в главата и тялото на полицейския служител.

Нападателят Мартин М. е заловен веднага, а ножът - открит и иззет. Мъжът не е криминално проявен, обясни говорителят на Окръжната прокуратура Ивелин Чефаланов:
Няма криминални регистрации и същият не е регистриран в психиатричния диспансер в Силистра. Тепърва ще уточняваме мотивите за това, което е извършило лицето, както и защо го е извършил. Същият е задържан.

Няма данни нападението да е свързано с работата на Илиян Великов в полицията. Предстоят серия от експертизи за изясняване на обстоятелствата около инцидента. Срещу 30-годишният извършител е образувано досъдебно производство за умишлено убийство, като засега той е задържан за 24 часа , но прокуратурата ще поиска удължаване на мярката.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44