Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Н. Ненчев: РБ ще се яви със своя обща кандидатура на президентските избори

| обновено на 07.06.16 в 18:33
Николай Ненчев
Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще се яви на президентските избори със своя обща кандидатура. Това решение е прието на Изпълнителния съвет на Блока от всички партии, в това число ДСБ и Гражданския съвет, съобщи лидерът на БЗНС и военен министър Николай Ненчев:

Мнението на всички политически организации, които днес присъстваха, включително и на Гражданския съвет, беше, че Блокът трябва да има единен кандидат за президент и вицепрезидент, което е много голям напредък. Разговорите ще започнат незабавно.

Кандидатурата ще стане известна възможно най-скоро, допълни Ненчев:
Не сме конкретизирали - може да бъде партийна, може да бъде и независима, еднакво отдалечена от партиите, които се вляха в Блока.

Вариантът за номинация на Реформаторския блок и ГЕРБ, за който настояваха от ДСБ, окончателно е отпаднал. Не е бил обсъждан и въпросът за съвместно участие с Патриотичния фронт. Все още стояла възможността кандидатът на Блока за държавен глава да бъде излъчен след вътрешни избори, както настоява СДС.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44