Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен започна почистване на над шест километра речни корита

В Плевен общинската фирма "Паркстрой" започна почистване на над шест километра речни корита, съобщи управителят Красимир Петров. Кметът Георг Спартански е разпоредил  работата да приключи до дни, за да се избегне преливане и наводнения при зачестилите валежи.

"Паркстрой" извършва цялостно почистване на боклуци, отпадъци и счупени клони, попаднали в речните корита. Силно израснала е и тревата, което наложи разкриване на 15 нови работни места, свързани предимно с косенето, проблем тази година, заради валежите. Още - от управителя Красимир Петров:

Започва, по разпореждане на господин Спартански, отдел "Екология" почистване на трите речни корита - Гривишка, Тученишката, "Генерал Колев". Опасенията от екологията бяха, че копривата е някъде е два метра и половина-три, та ако падне някой по-силен дъжд, наводненията ни са сигурни. Влезли сме вече и започнахме.

Междублоковите пространства също ще се косят, но ще го правят лица, които са осъдени на пробация.

Смятам, че ще можем да се справим в рамките на този месец, защото се оказа, че всеки месец трябва да го окосяваме града поне еднократно, добави Красимир Петров.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44