Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Антоново получи 50 000 лева, прави трапезария за бедни

Близо 50 хиляди лева ще получи община Антоново за създаване на трапезария за социално слаби граждани по програмата "Топъл обяд". Средствата са осигурени от Фонда за подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Кандидатите да ползват услугите на социалната трапезария са без доходи и на месечни помощи, обясни Веляна Павлова от Дирекцията за социално подпомагане:

Стойността на един храноден за едно лице се определя в размер на 2.30 лева на ден и включва закупуване на хранителни продукти за осигуряване на топъл обяд – супа, основно ястие и хляб. От област Търговище само община Антоново е изискала информация и дирекцията в Омуртаг е изготвила списъци на хората, които могат да не са на месечно подпомагане. Те могат да отговарят на подоходния критерий, примерно да са прехвърлили имот, но това не ги прави с по-големи възможности да осигурят храна за децата и семействата си и затова е измислено така, че да могат да се включат хора, които не получават помощи, но имат нужда от подпомагане.


От Дирекцията за социално подпомагане в Търговище очакват в следващите месеци в програмата "Топъл обяд" да се включат и останалите четири общини от региона.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44