Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местан е поискал отвод на съдебния състав, който гледа регистрацията на партия ДОСТ

Снимка: БГНЕС

Лютви Местан обяви, че е поискал отвод на съдебния състав, който гледа регистрацията на партия ДОСТ, тъй като съдията поставял непрекъснато нови искания, които не отговарят на Закона за политическите партии.

За пример Местан даде желанието на съда да се замени дума от устава на ДОСТ със синоним, за което се изисква обаче свикване на нова национална конференция.

Ние настояваме да се спази законът за политическите партии, да се гледа производството по същество на насрочено открито заседание, в което да бъде призована българската прокуратура и да бъдем призовани и ние като заявители.

Лютви Местан каза още, че не се съмнява в независимостта на българския съд, но според него е недопустимо в работата на съда да се намесват политически партии и да оказват натиск.

Това на първо място са крайно националистическите формации и ДПС. Второ, това са всички леви, всички проруски сили в българската политика, защото знаят много добре, че ние ще бъдем радикална натовска партия. И понеже предстоящите президентски избори ще представят в крайна сметка на балотажа един ярък сблъсък между евроатлантизъм и евразийските сили, то регистрацията на ДОСТ има пряко отношение към изхода от президентската надпревара.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44