Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изселничка от кърджалийското село Чифлик е сред загиналите в атентата в турския град Мидят

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицайката, която загина при вчерашния атентат в турския град Мидят, е изселничка от кърджалийското село Чифлик. 32-годишната Нефизе Йозсой е била командирована в местното полицейско управление и след месец е трябвало да се прибере у дома. 

Загиналата полицайка е родена в село Чифлик, но семейството й се изселва в Турция през 1989 година, когато тя е била съвсем малка. Хората в селото научили за трагедията няколко часа след бомбения атентат, разказа кметът Нефиде Али:

Още вчера научихме новината. Едни познати ни се обадиха. Те са изселени през 1989 година и не ги познавам. Само бащата бях видяла преди четири, пет години. Те са много скромни хора. Хората в село Чифлик са много тъжни. Много е зле. Не знам положението на семейството. Голяма трагедия. За цялото село е трагедия.

Преди години съпругът на загиналата, също полицай, пострадал тежко в бомбен атентат. Семейството има 4-годишна дъщеря. Погребението на младата жена ще бъде в петък в Одрин, където живеят родителите й. За там заминават и над 100 души от Кърджали и село Чифлик.

 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44