Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разкрита е високотехнологична лаборатория за марихуана край Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Полицията разби високотехнологична лаборатория за марихуана край Пазарджик. Задържан е 36-годишен мъж от град Септември.

Нарколабораторията е добре маскирана в изоставена промишлена сграда в края на града. Съоръжението е отлично оборудвано с висока технология. Едното от помещенията е било обособено за оранжерия за отглеждане на марихуана, а останалата част от сградата е била пригодена за обработка и пакетиране на продукта до степен "годно за пазара". Според антимафиотите наркофабриката разполага с най-съвременна техника за напояване, контрол на влажността, осветление, сушилня, нарязване и пакетиране на готовата продукция. Конфискувани са пет килограма марихуана, готова за пазара. В хода на акцията са претърсени няколко жилища в Пазарджик и Септември. Оттам са иззети  38 незаконно притежавани малокалибрени патрона, голям брой мобилни телефони и няколко компютърни конфигурации. Разследването продължава под наблюдението на Пазарджишката окръжна прокуратура.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44