Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за трафик на жени Мартин Филипов-Дебелия остава в ареста

Снимка: Кети Тренчева

Окръжният съд в Благоевград потвърди решението на първа инстанция и остави в ареста криминално проявения Мартин Филипов и двама служители на МВР, които бяха задържани миналата седмица при специализирана операция срещу трафик на жени, принуждавани да проституират.

Състав на Окръжния съд в Благоевград разгледа жалбата, внесена от адвокатите на арестуваните, на които беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".  В началото на  заседанието по делото прокуратурата предостави още доказателства за извършените от тях престъпления, събрани от 3 юни до сега. Мотивите  тримата да останат за постоянно в ареста съобщи съдия Красимир Аршинков:

Мярката за неотклонение по отношение на тримата обвиняеми беше потвърдена, а въззивната инстанция се солидализира с мнението на първоинстанционния районен съд, който посочи, че са налице както обосновано предположение в извършване на престъпленията и от тримата така, както са им повдигнати обвиненията, така и реалната опасност от извършване на престъпления. Затова са налице данни, свързани включително и с демонстрираното от обвиняемите поведение във връзка с повдигнатите им обвинения. Затова считаме, че на този етап единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането под стража.

Припомням, че при специализирана операция на полицията и прокуратурата преди седмица, пред хотел в Благоевград беше арестуван Мартин Филипов, с прякор Дебелия, който беше обвинен в склоняване и принуждаване на млади жени да проституират и упражняване на физически и психически тормоз върху тях. Часове след това на работните им места бяха задържани полицаят от Първо РУП Стефан Филипов и експертът по киберпрестъпления в регионалното звено БОП Петър Кънев, за които бяха събрани доказателства, включително и чрез използване на СРС, че са покровителствали бизнеса на сводника и са злоупотребявали със служебна информация.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44