Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъжът, нападнал с нож началника на сектор БОП в Силистра, ще бъде съден за опит за убийство

Трийсетгодишният мъж, който рани с нож началника на сектор "Борба с организираната престъпност" в Силистра Илиян Великов, остава за постоянно в ареста и ще бъде съден за опит за убийство. Все още не са известни мотивите за нападението.

Нападението е станало около 9.30 ч. сутринта във вторник в градинката пред Дирекцията на полицията в Силистра. Илиян Великов първо разговарял с нападателя, после двамата се сбили. По щастлива случайност, от там минал 56-годишният пенсиониран полицай Юлиян Михайлов, който разказва:

По едно време паднаха в храст, който е в градинката, на около два-три-четири метра от мене и не се чува нищо, и аз реших да отида да ги разтърва и да видя какво става там, и отивайки виждам: кръв се лее. Единият държи нож, другият му държи ръката. И се намесвам и хващам едната ръка, блок, ключ до обездвижване, за да не може да го удря.

Нападателят оказвал бурна съпротива. Изглеждал като пиян или дрогиран, допълва Михайлов:

Много се дърпаше. Много вероятно беше да е дрогиран, защото имаше, така, неистова сила.

Трийсетгодишният Мартин е задържан веднага. От днес той е за постоянно в ареста и ще бъде съден за убийство, каза говорителят на Окръжната прокуратура Ивелин Чафаланов:

Двамата са си говорили. Те са се познавали. Инцидентно е. Не е свързано професионално. Поне нямаме данни. Предстоят назначаване на експертизи и изследване защо е станало така.

Пред съда днес нападателят е молил за снизхождение. Илиян Великов се възстановява в домашни условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44