Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Модерният медицински комплекс "Уни Хоспитал" бе открит в Панагюрище

Снимка: БГНЕС

Високотехнологичен медицински комплекс за над 90 милиона лева беше открит в Панагюрище. На тържеството присъства и министър-председателят Бойко Борисов.

Инвестицията в болница "Уни Хоспитал" е най-мащабната за българското здравеопазване в последните 25 години. Проектът бе реализиран като публично-частно партньорство между община Панагюрище и акционерно дружество "Асарел-Медет" АД.

Модерният медицински комплекс разполага с 19 стационарни и 8 диагностични отделения, оборудвани с техника последно поколение, която е уникална не само за България , но и за Югоизточна Европа. Новата болница ще се обслужва от 718 медицински лица и разполага с 310 легла. При откриването на здравното заведение министър-председателят Бойко Борисов каза:

Това е едно прекрасно съоръжение. Разбира се, че струва много пари, и разбира се, че от тук нататък ще струва много пари. Само от тук до края на годината трябват 17 милиона допълнително. Полагаме огромни усилия и трябва да ви кажа, че ако не бяхме стъпили толкова здраво да съберем повече приходи в хазната, това нямаше да се случи.

По-късно премиерът се включи във възпоменателния национален събор в местността Янини грамади над Славовица по повод 93-тата годишнина от гибелта на държавника Александър Стамболийски.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44