Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън отправи поредно предупреждение за негативни последици от евентуален "Брекзит"

| обновено на 12.06.16 в 11:56
Снимка: БТА

11 дни преди референдума във Великобритания за оставане или напускане на ЕС, двата лагера продължават да си разменят удари в опит да наклонят везните в своя полза.

В серия от статии в различни неделни вестници премиерът Дейвид Камерън казва, че финансирането на британското здравеопазване ще бъде изложено на риск, ако страната предпочете да напусне ЕС. Същото, според премиера, важи и за пенсиите. Излизането от ЕС ще отвори „черна дупка“ в британските финанси, която ще погълне между 20 и 40 милиарда паунда, изтъква Камерън в статия в „Сънди телеграф“.

В същото време министърът на финансите Джордж Озбърн предупреждава за сериозните последици за въоръжените сили, тъй като се очаква орязване на бюдежа им поне с 1 милиарда паунда в резултат на всеобщия икономически спад в случай на излизане от организацията.

От лагера на искащите напускане на ЕС реагираха незабавно като нарекоха медийните изяви на Камерън и Озбърн „френетичен опит да се спаси една губеща кампания“. Последните две проучвания на общественото мнение предричат оспорвана борба. Анкета на института „Опиниум“, поръчана от седмичника „Обзървър“, дава два процента преднина на „Да останем“, докато проучване на YouGov, публикувано в „Сънди таймс“, отрежда преднина от 1 процент на „Брекзит“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44