Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

35 души са ранени при снощните сбивания между футболни фенове в Марсилия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Глупостта и насилието развалят празника" - коментират френски медии след снощните безредици около мача Англия-Русия. Един от пострадалите в сблъсъците е между живота и смъртта, други трима са в реанимацията. Насилието се отприщи следобед преди началото на футболната среща, която завърши наравно. Озверели групи от поддържници на двата отбора се нахвърляха помежду си и срещу органите на реда. Арестувани са 8 души.

Според префекта на Марсилия полицията е предприела всички мерки срещу хулиганството и е предотвратила по-лош сценарий. Френският вътрешен министър Бернар Казньов остро осъди "безотговорното и необуздано поведение на псевдофеновете".  Снощният мач беше очакван като един от най-рисковите по отношение на хулиганските прояви.

Междувременно социалните протести във Франция продължават да тегнат върху организацията на първенството. Днес стачкуват около 20% от пилотите на "Ер Франс", жп транспортът е по-слабо засегнат. Синдикатите готвят мащабна протестна демонстрация във вторник.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44