Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евро 2016 продължава при повишенo полицейско присъствие

Снимка: БТА
Европейското първенство по футбол продължава при повишена бдителност на френската полиция след сблъсъцте между запалянковци в Марсилия в нощта срещу неделя, при които десетки бяха ранени. Повече от 1500 полицаи охраняваха мача Турция - Хърватия в Париж.

Поредният мач от Евро 2016 не мина без инцидент. Десетки парижки хулигани всяка безредици близо до стадиона "Парк де Принс" малко преди срещата на отборите на Турция и Хърватия. Полицията бързо овладя ситуацията, докато феновете на двата отбора изпълваха стадиона в мирна атмосфера.

10 души са арестувани в Марсилия във връзка със снощните безредици, съпътствали мача между Англия и Русия. Четирима от ранените са в реанимация, един от тях е с опасност за живота. Материалните щети са сериозни в квартала, станал сцена на насилието.

Говорител на френското вътрешно министерство заяви пред радио "Франс енфо", че Франция не е получавала сигнали от чуждестранни служби за сигурност относно лицата, отговорни за нападението. Стотици фенове от чужбина, известни с агресивно поведение по време на мачове, не са били допуснати в страната.

Социалните протести продължават да тегнат над организацията на първенството. Днес са съкратени 20% от полетите на "Ер Франс", жп транспортът също е затруднен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44