Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Френските власти затегнаха още мерките за сигурност около Евро 2016

Снимка: архив

Френските власти затегнаха още мерките за сигурност около Европейското първенство по футбол, за да избегнат нови инциденти след сблъсъците между футболни фенове в Марсилия. Правителството призова градовете домакини да забранят алкохола в зоните на мачовете. Франция засилва и сътрудничеството си с чуждестранните полицейски екипи за разправа с хулиганските групи.

Насилието по време на футболното първенство "отклонява силите на реда от първостепенната им задача - да пазят страната от терористичната заплаха", заяви френският вътрешен министър Бернар Казньов, обявявайки допълнителни мерки за сигурност след безредиците в Марсилия миналата събота.

Министърът упълномощи полицията да забранява продажбата, консумацията и пренасянето на алкохол около стадионите и зоните за фенове по време на футболните срещи. Той допълни, че на задържаните за хулигански прояви ще бъде отказван достъпът до градовете домакини, а чужденците, участвали в инцидентите, могат да бъдат експулсирани. Предвиждат се още мерки за разделянето на различните групи фенове.

Казньов отхвърли обвиненията за пропуски на полицията в действията срещу насилието. Досега Франция е издала 3000 забрани за влизане в страната на футболни привърженици, известни с агресивно поведение.

Десет души, арестувани в Марсилия по време на безредиците, днес ще бъдат изправени пред съда.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44