Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Събарят незаконно издигнати ромски къщи в Стара Загора

Снимка: Венелина Попова - кор. на БНР в Стара Загора

Над 50 нестабилни ромски постройки ще бъдат премахнати през лятото в местността "Зайчева поляна" в Стара Загора. Това съобщи кметът на града Живко Тодоров.

Протоколите за събаряне вече са получени. Някои роми сами са започнали демонтажа на бараките. В местността "Борова гора“, където миналата година бяха сринати около 60 къщи, има още 92 за събаряне, между тях немалко са луксозните сгради на по два и три етажа. На този етап са подготвени около 40-50 терена за строеж, които ще бъдат предложени на ромите, преди да премахнат къщите им. За останалите ще се търсят други общински места. Целта е да се спре незаконното строителство, което напредва към парк Аязмото.

Продължава и изсичането на гори от Държавния горски фонд около ромския квартал "Лозенец“. По данни на инженер Петър Заеков - директор на Регионалната дирекция по горите през миналата година са изсечени между три и четири хиляди кубика дървесина незаконно, а 14 души са получили условни присъди или пробация. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44