Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Майчин дом" спасиха родилка в тежко състояние и нейното бебе

Снимка: БГНЕС

Лекарите от "Майчин дом" в София спасиха родилка в много тежко състояние и нейното бебе. На жената са били прелети общо 21 литра кръв. Тя е на 34 години и това е било второто ѝ раждане. Жената е преживяла три операции. Днес майката и новороденото ѝ момиченце са били изписани от болницата.

Бременността е била усложнена, тъй като е била установена "плацента превия" - състояние, при което плацентата стои неправилно, което прави невъзможно нормалното раждане и създава висок риск за здравето на майката и бебето.

От "Майчин дом" съобщават, че въпреки трикратното отваряне на корема на пациентката и голямата кръвозагуба, след намесата на общо трима акушер-гинеколози и четирима анестезиолози случаят е завършил щастливо.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44