Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Градушка с големина на орех унищожи посевите в русенското село Червен

Градушка с големина на орех унищожи напълно посевите в градините на село Червен, Русенска област. Дъждът продължава да вали, а хората са притеснени от преливане на водата в река Русенски Лом.

В 13.30 днес е започнал силният дъжд над село Червен, като минути след първите капки започнала и градушка с големина на орех. Ето какво каза кметът на селото Татяна Тодорова:

Градушката е колкото орех. Градините са на сто процента унищожени, водата върви, улиците са реки. Чакаме сега да дойде техника да отводняваме.

Засега няма залети къщи, но дворовете и селскостопанските постройки са засегнати. 

Сериозни поражения е нанесъл падналият следобед пороен дъжд в Троян. Засегнати са няколко села в общината, пътища, наводнени са улици и дворове. Няма пострадали хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44