Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Районният съд в Стара Загора ще гледа делото срещу лекар, представил фалшива диплома

Снимка: БГНЕС

Районният съд в Стара Загора ще гледа делото срещу доктор Иван Вуцов, обвинен, че е представил фалшива диплома по кардиология в две болници в града през 2010-2013 година. 

Съдът не даде ход на делото на 25 март. Тогава доктор Вуцов не се яви в съдебна зала с мотива, че е нередовно призован. Обвинителният акт срещу мнимият кардиолог е внесен от прокурор Надежда Белчева за периода от юли 2010 до декември 201 година, когато лекарят е използвал фалшивата си диплома пред две болници в Стара Загора, предишният период от 1996 до 2010 година е покрит с давност. На 25 март прокурорът заяви, че престъплението е тежко и ако днес доктор Вуцов не се яви в съдебна зала, ще бъде доведен принудително или ще му бъде променена мярката за неотклонение „подписка“.

Мнимият кардиолог продължава да стои в регистъра на Районната здравна инспекция, въпреки, че не фигурира в националните регистри и въпреки специалното писмо до инспекцията от Медицинска академия. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44