Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общинска комисия във В. Търново започна оглед на инфраструктурата, засегната от пороя

Снимка: Община Велико Търново

Във Велико Търново общинска комисия започна тази сутрин оглед на обществената инфраструктура, която е засегната от пороя вчера. В града следобед за 45 минути се изляха 70 литра дъжд на квадратен метър. 

Заместник-кметът Георги Камарашев ръководи експертната комисия, която прави днес огледи на щетите върху улици и подпорни стени в кварталите "Чолаковци", "Акация" и "Варуша". До момента в Общината няма постъпили сигнали за пострадали частни имоти, за да бъдат описани и такива щети.

70 души от общинското предприятие "Зелени системи" започнаха чистенето на шахтите по градските улици, затлачени от наносите при пороя.

По информация от Община Велико Търново, нивото на реките е нормално.

Предстои премахване на дървесината и наносите, натрупали се под мостове в градовете Велико Търново, Дебелец и Килифарево и село Шемшево. Днес се очаква експерти от Агенцията "Пътна инфраструктура" да направят оглед на свлечен участък на платното по пътя Велико Търново - Арбанаси. Там районът е обезопасен, но след огледа ще се реши дали се налага пътят да бъде затворен за ремонт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44