Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-ма нелегални имигранти от Сирия са заловени край Елешница

| обновено на 15.06.16 в 17:26
Снимка: БГНЕС

22-ма нелегални имигранти от Сирия са заловени при операция на МВР в района на Елешница. Шофьорът на микробуса, който ги е превозвал, не се е подчинил на полицейското разпореждане да спре. Пред "Хоризонт" Лора Любенова от "Гранична полиция" обясни повече за акцията:

Тази сутрин е проведена специализирана полицейска операция. Установен е микробус с чужда регистрация, натоварен с нелегални мигранти, който не се подчинил на полицейско разпореждане да спре. Активиран е план за съвместни действия на Регионална дирекция "Гранична полиция" в Смолян и Областната дирекция на МВР - Благоевград. Предприети са заградителни мероприятия и в района на село Елешница е задържан микробус с белгийска регистрация. В него полицаите са открили 22 нелегални мигранти, които заявили, че са сирийци. Установени и задържани са още два автомобила с български граждани, съпричастни към случая. По първоначални данни, това са каналджиите, участвали в нелегалното преминаване на чужденците през границата. В операцията е участвал и хеликоптер на гранична полиция. Предстои да бъде установена тяхната самоличност и след това да бъдат откарани в разпределителният център в Елхово, или да бъдат върнати на гръцките полицейски власти.

След като бъде установена самоличността им, мигрантите ще бъдат изпратени или в центъра за бежанци в Елхово, или върнати на гръцките гранични власти.

Група от нелегално влезли в България мигранти е задържана днес и по пътя Гоце Делчев - Банско. Чужденците се разпитват в полицейското управление в Банско


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44