Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Плевен: Сериозни санкции за заведенията при нарушаване на работното време и силна музика

Георг Спартански
Снимка: БГНЕС
Община Плевен засилва контрола срещу нарушаването на обществения ред в града. Санкциите предвиждат и затваряне на заведения, ако има системно нарушаване на работното време и пускане на силна музика.  По-строги изисквания ще има и за  кафенета и ресторанти, които са в близост до  жилищни сгради.


Кметът Георг Спартански с настъпването на лятото е получил много жалби и оплаквания за силна музика и в късните часове. Той предлага засилени мерки в наредбата, която регламентира работата на увеселителните заведения:

Масово в нощните часове хората не могат да спят, защото кръчми, кафенета пробват децибелите върху нервите  и спокойствието на гражданите. В жилищни сгради е допустимо пускането на музика и въобще работно време до 11 часа. В нежилищни сгради е регламентирано до 12.

Ако заведенията в някои случаи искат да работят с удължено време, собствениците ще подават молба до общината, обясни Спартански:

И ще се издават разрешителни, които ще струват 50 лева. Сумата не  е висока. Въпросът е да се знае кое заведение до колко часа му е разрешено да работи.

Предвидени са и санкции, заяви още кметът на Плевен:

Включително и затваряне на заведения, които не спазват часовете, в които им е разрешено да работят и съответно да усилват музиката.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44