Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна подаването на документи за прием на ученици след 7-и клас

| обновено на 16.06.16 в 10:56
Снимка: Радио Видин

Започва подаването на документи за прием на учениците в държавните и общински училища след завършен 7-и клас. В т. нар. "училища-гнезда" от днес се подават заявление за участие в класиране с подредени по желания училища, удостоверение за завършен 7-и клас, служебна бележка с резултатите от изпитите по български език и математика и акт за раждане.

От Регионалния инспекторат по образованието в София съобщават, че срокът за подаване на заявленията за участие в първия етап на класирането за прием е до 21 юни, а резултатите от него ще станат ясни до 27 юни.

"Училищата-гнезда" са публикувани в сайта на инспектората. Няма ограничения за райониране. Учениците от другите населени места могат да подават заявления в Първо училище "Пенчо Славейков".

Редът на подредба на училищата е от най-желаните, низходящо, към по-малко желаните. Вторият етап от класирането е от 28 до 30 юни, а третият - от 11 до 13 юли. Окончателното попълване на незаетите места ще е след 21 юли.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44