Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лейбъристки лидери: Напускането на ЕС ще бъде пагубно за местните икономики

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Напускането на ЕС ще бъде пагубно за местните икономики, заявиха лейбъристки лидери на 10 от най-големите британски градове. В писмо, подписано от местни управници в градове като Бирмингам, Ливърпул, Манчестър, Кардиф и Глазгоу, се казва, че подобен ход ще изложи на сериозна икономическа опасност градовете им. Посочва се още, че благодарение на членството в ЕС в тези градове са били разкрити 63 000 работни места.

По-късно днес се очаква министърът на финансите в сянка Джон Макдонел и бившият премиер Гордън Браун да говорят за това как европейските фондове са помогнали на британските градове. От Брекзит обаче заявиха, че градовете са просперирали независимо от помощта на ЕС и че всяко бъдещо британско правителство ще може да гарантира средствата, идващи сега от Брюксел. В същото време група видни косерватори критикуваха Банк ъф Ингланд и министерството на финансите за мрачните прогнози за дълбока рецесия. Говорител на кампанията „Да останем“ пък отново обвини Брекзит в „безпочвено фантазиране“ за бъдещето извън ЕС. Според него, от Брекзит не искат да чуят какво казват икономическите експерти, именно защото ясно разбират, че напускането ще навреди на икономиката и семейните финанси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44