Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция ще депортира 20 руски футболни привърженици

| обновено на 16.06.16 в 15:07
Снимка: БТА

Френските власти ще депортират председателя на руската асоциация на футболните привърженици Александър Шпригин, съобщи Ройтерс. Шпригин е един от 20-те фенове, които ще бъдат експулсирани заради сблъсъците и хулиганските прояви по време на Евро 2016.  

От началото на първенството френската полиция е извършила 323 ареста. В изявление на френското вътрешно министерство се посочва, че 196 от задържаните остават в ареста, осем са осъдени на затвор, а трима са получили условни присъди. 
Независимо от националността, тук всички са дошли да гледат футбол. Такова насилие е напълно неприемливо. Това заяви френският външен министър Жан-Марк Еро по повод напрежението по време на европейското първенство по футбол във Франция. 

Поредният ден от Евро 2016 завърши в облаци от сълзотворен газ, този път край централната гара в Лил.Снимка: ЕПА/БГНЕСМалко преди полунощ около 200 британски футболни фенове се врязаха в множеството французи, празнуващи победата на Франция срещу отбора на Албания. Полицията образува жива верига, за да ги предпази, след което използва звукови и сълзотворни гранати. Десетки са ранени, 16 души са настанени в болница.

Денят завърши с 36 ареста. Междувременно полицията е задържала и руски граждани, участвали в безредиците в Марсилия миналата събота.

Около 3900 служители на реда са разположени за охраната на футболните срещи в Северна Франция, но има сериозни опасения от нови размирици около предстоящия днес мач между отборите на Англия и Уелс.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44