Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожари са обхванали остров Сицилия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Големи пожари са обхванали остров Сицилия. Силният вятър сериозно усложнява ситуацията така както и високите температури от около 40 градуса. Жертви няма.  

Пламъците са обхванали различни точки на  Сицилия като се почне от района на Палермо, посока централната и западната  част на острова. В Палермо е евакуирана детска градина, на други места граждани, до чиито домове се доближават пламъците.  

Апокалиптична е картината около град Чефалу, където е евакуиран не само хотел, а заради дима и непоносимата жега дишането е затруднено. Сериозно е положението край Агридженто където пожарът унищожи сграда в индустриалната зона, сложна е ситуацията и около град Енна. Навсякъде има засегнати горски и земеделски площи, пострада и древногръцки археологически обект до Трапани. 

Заради пожара са затворени магистрални отсечки, не се движат влакове и фериботи, затруднен е и въздушният транспорт. 

Всички противопожарни екипи на острова са мобилизирани, както и специални самолети за гасене на пожари, но силният и горещ вятър създава големи проблеми на спасителните дейности. Според началника на Гражданска защита Фабрицио Курчио, неволно или не, избухването на пожарите е свързано с човека. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44