Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-министър Ваньо Шарков напуска Надзорния съвет на НЗОК

Ваньо Шарков
Снимка: БТА

На 2 юни заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков е внесъл молба до министър Петър Москов за освобождаването му от Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса. На следващото си заседание Министерският съвет ще освободи д-р Шарков и ще избере нов член на Надзора. Едва след това ще се пристъпи към вписване на промените в Съвета на директорите на „МБАЛ-Бургас“ АД.

Преди седмица Шарков беше предложен като представител на принципала в директорския борд на бургаската болница. Неправителствени организации обаче оспориха избора му, заради поста му в Надзорния съвет на НЗОК, тъй като болницата и касата са договорни партньори.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44